Institut Esthederm

Sinds 1978  heeft Institut Esthederm expertise ontwikkeld in behandelingen die bekend staan om hun kwaliteit en uitstekende resultaten.

Alle producten van Institut Esthederm zijn gebaseerd op een uniek en origineel concept: pro-activity bestaande uit een training van de huid om voor een zelfbalans te zorgen, dankzij de hoge concentratie van actieve ingredienten in samenhangen met de natuur van de huid.
De producten van Instituut Esthederm biedt uw huid de mogelijkheid tot het creeren van een eigen schoonheid, en uiteraard het meest belangijk, resultaten die lang zichtbaar zijn.

Filosofie van Institut Esthederm

Esthederm (een samenvoeging van Esthetiek en Dermatologie) is in 1978 ontstaan uit de samenwerking van Jean-Noël Thorel, die aan het hoofd stond van een hoog technologisch onderzoekslaboratorium en Jean-François Letourner, die zijn jarenlange “savoir-faire” in de cosmetiek inbracht.

De doelstelling was een echte service te bieden aan de consument, via een herwaardering van het beroep schoonheidsspecialist.

CEREDAP, het onderzoekscentrum van Esthederm, was reeds gespecialiseerd in de fotobiologie, het onderzoek van de huid in de zon. Hierdoor hadden zij reeds een enorme kennis vergaard in verband met de huid en de mogelijke problemen die ontstaan door interactie met haar omgeving.
De Soins Bronzants (zonnelijn) was dan ook de eerste lijn die Esthederm uitbracht.

Het besef dat de huid een levend orgaan is en zeer belangrijke functies uitoefent, resulteerde in een werkwijze (“ethiek”) die de huid op alle vlakken respecteert.

Met respect de huid helpen om beter te leven en haar volgen in haar evolutie is de enige manier om op lange termijn resultaten te boeken.

Reeds meer dan 35 jaar en met behulp van een team van wetenschappers past Institut Esthederm de huid aan haar omgeving aan en onderzoekt alle processen die haar functioneren vertragen en/of beschadigen.
Want voor Institut Esthederm geldt: de schoonheid van uw huid is haar levenskwaliteit.
En daarom heeft Institut Esthederm een lijn van unieke producten ontwikkeld waarvoor meer dan 50 patenten gedeponeerd werden.